Hot Posts

6/recent/ticker-posts

MEMBANYAKKAN AIR SUSU IBU SELEPAS BERSALIN

Ambillah segenggam daun nagka yang masih muda (jangan yang sudah pecah) bersihkan dan wapkanlah ia sehingga sampai layu, asam ada bubuh di dalam nasi yang sedang dimasak atau sebagainya. Tumbukkan daun itu sampai lembut, bubuh air sedikit. kemudian perahlah dan ambil airnya, bubuhlah garam dan gula yang secukup rasa lalu diminum.

ATAU...,

Ambil daun nangka seperti tersebut tadi lalu dimakam dengan sambal, dibuat sebagai ulam sewaktu makan nasi.

ATAU...,

Ambillah isi lempoyang (isi poyang) tumbuklah sehingg hancur, perah ambil airnya dan ditapis. Minumlah sehingga anda mahu.

ATAU...,

Makanlah setiap hari sayur daun keledek (setela) dan daur pucuk betik.



Reactions

Catat Ulasan

0 Ulasan